8 elemente esențiale pentru un brief de design bun
Un brief de design bun este vital. Nu numai că stabilește tonul unui proiect, ci permite echipei de designeri să se concentreze rapid asupra proiectului. De asemenea, cerințele clare reduc mult timp, efort și, mai important, revizuiri. În prima mini-serie de design, am vrut să împărtășim ceea ce credem că sunt cele 8 elemente pe care ar trebui să le conțină fiecare brief de design bun.
1. Informarea inițială
Presupunerea este mama tuturor greșelilor și, deși crezi că o echipă de design este familiarizată cu compania ta, este întotdeauna o idee bună să oferi un mic background sau o privire de ansamblu. Gândește-te care sunt produsele și serviciile tale cheie, descrie în ce piețe operează firma în prezent și care sunt concurenții tăi. Designerul trebuie să fie bine informat cu privire la toate detaliile proiectului.
2. Rezumatul proiectului
Împreună cu o informare inițială bună trebuie să fie și un rezumat solid al proiectului. Care sunt cerințele? și de ce? sunt două întrebări importante care sunt adesea omise dintr-un rezumat. În cele din urmă, dacă nu poți răspunde la aceste întrebări în etapa de informare, este probabil proiectul tău să rămână blocat într-un ciclu de numeroase revizuiri.
3. Obiective
Simplu: o schemă a ceea ce speri să obții de la designer și ce problemă încerci să rezolvi pentru o imagine cât mai bună a marcii tale. Poate mai puțin simplu: cum vei măsura succesul acestui proiect?
4. Publicul țintă
Prezintă o imagine clară de ansamblu asupra publicului tău țintă; este o piață nouă sau vorbim de o bază de clienți existentă? Cu cât oferi mai multă perspectivă asupra publicului tău, cu atât mai bine; de exemplu, un poster conceput pentru a atrage un public tânăr, feminin, este probabil să fie foarte diferit de unul conceput pentru un public pensionat, de sex mixt.
5. Identitate de marcă și elemente de design existente
În mod similar cu fundalul companiei, un designer trebuie să știe despre ce este brandul și care sunt valorile sale. Orice elemente de design existente ar trebui menționate, de exemplu fonturi de marcă și referințe de culoare. Dacă este vorba despre un rebrand sau o repoziționare a mărcii, este de o importanță vitală pentru un designer să înțeleagă cine sunteți și ce anume doriți să schimbați la marca respectivă.
6. Livrabile
În mod tradițional, aceasta este o listă a articolelor necesare, cu cât mai multe detalii posibile, inclusiv dimensiuni și formate. De asemenea, atunci când luați în considerare diversele canale media pe care le veți folosi, ar putea fi prudent să furnizați o listă de platforme. În același mod în care un flyer fizic este diferit de unul digital, un anunț Twitter este diferit de unul Facebook.
7. Termeni de livrare
Nu prea complicat … când ai nevoie de el? Deși, dacă există eventuale repere cheie pe care le ai, fă-le cunoscute și pe acestea.
8. Buget
În cele din urmă (și adesea o întrebare dificilă), dacă poți dezvălui bugetele, este întotdeauna util să știi, chiar dacă este doar o cifra estimată, la urma urmei, dacă știi că vei cumpăra o Dacia, nu mai pierzi timpul vizitând un showroom Porsche și invers.
Vezi și articolul Cum să trimiți un design pregătit pentru tipar